<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13417461\x26blogName\x3dSvenne+Junker\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://svennejunker.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://svennejunker.blogspot.com/\x26vt\x3d-8851567877314966097', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, November 03, 2008

Hållbart företagande

På högskolan talar man om hållbart företagande som miljöledningssystem. Det hamnar ofta under ett tvärvetenskapligt paraply där ekonomer paras med biologer och miljövetare. Anledningen är att man vill särskilja hållbart företagande från "vanligt" företagande.

Absurt.

Dikotomin företagande - hållbart företagande är vansinnig. Jag anser att allt företagande bör vara hållbart utifrån ett samhällsekonomiskt perspektiv.

Den typ av business som ibland kallas "hållbart företagande" lyfter in en mer omfattande etik i affärerna. Som tillskriver samhälleligt ansvar till företagsledare. Som förmänskligar affärslogiken. Som förbättrar möjligheterna till hållbart företagande.

Reglering för att normalisera det som i dag kallas för hållbart företagande kommer inte att stagnera tillväxten. Tvärtom, vi kommer att växa större och längre.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jag håller med om att allt företagande bör vara hållbart (så långt det är möjligt - ofta bör man kanske inte lova att det man sysslar är 100% hållbart utan nöja sig med att kalla det "ansvarsfullt företagande"). Samtidigt är det inte konstigt att hållbart företagande särskiljs inom akademin. Trots allt ser ju den överväldigande delen av företagen det som sin främsta uppgift att generera vinst till ägarna.

3:15 pm  

Post a Comment

<< Home