<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13417461\x26blogName\x3dSvenne+Junker\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://svennejunker.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://svennejunker.blogspot.com/\x26vt\x3d-8851567877314966097', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, October 21, 2008

Antropologi i business

Tack för en skön lunch, David.

Vi lever i en värld som består av människor. Näringslivet, akademin och staten har personer som beståndsdelar. Personer som är organiserade efter vissa principer.

Det som många tror är "naturligt" eller oföränderligt, är tvärtom dynamiskt. Det jag talar om är de principer som människor organiserar sig efter.

Organisationsprinciperna, eller strukturer som man kallar dem i teorin, är socialt skapade. Detta innebär att det är vi som människor som konstruerat dem. Precis som ett hus är byggt. Och hus går också att riva.

In med antropologi i näringslivet, är Davids idé för en bättre värld. Jag håller med.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home